tisdag 28 juli 2009

forts Mälarhusen...

Det var tur vi hamnade i Mälarhusen så vi fick lite sommar, om än bara två dagar. Idag är jag halvvägs in på semestern och det har inte blivit stranden igen, men man fortsätter ju hoppas.

Vägen ner till stranden gick genom sandskog och över sandynor. Tog en stund men var säkerligen bra för de förslappade lårmusklerna... Och efter ca tjugo min promenad öppnades vyn...
Foton: Sally

söndag 26 juli 2009

Gillar öde stränder...

Mälarhusen första kvällen....
Foton: Sally

lördag 25 juli 2009

Mälarhusen...

...ska det ju vara...där var jag för en vecka sen, de första dagarna på semestern. Jisses, börjar redan tappa kollen, får inte hamna back mer, men nu ska jag ju vara hemma i tre veckor så då ska jag väl kunna uppdatera regelbundet, helst dagligen.

Mälarhusen, ja. Där var U med nästan hela sin familj och hade hyrt en stuga, men när mannen var tvungen att ha ett avvikande beteende och bege sig hemåt mitt i veckan (tonårsdotter lämnad ensam i stan = gulp), så fick jag komma susande och installera mig med lillebror.

Stugan de hade hyrt var stor och praktisk, och låg en liten bit från en strand...det tog typ tjugo minuter att gå över tallbeklädda sanddynor.

Och tänk, vi hade tur med vädret! I 1 ½ dag var det kalasväder, riktig riktig sommar, strand, sand, glass och hela köret... Återkommer med fler härliga bilder...
Foto: Sally

torsdag 23 juli 2009

Snabbrapport från Mörarp...

...där jag befinner jag mig just nu. Det ligger en liten bit utanför Helsingborg, och här hälsar vi på svåger M och hans tre döttrar i två dagar. Jisses, vad det regnar. Inte måttligt utan det vrääääker ner. Ungarna har badat i poolen i alla fall, och vi andra skulade under parasollen. Hoppas det blir uppehåll till ikväll när det är grilldags...

Annars kanske det får bli bakning idag, jag passar ungarna medan M jobbar och nåt vettigt får man ju göra inomhus.

Återkommer snart med bilder från härliga Bonbonland där vi var häromdagen...

Tjing!

måndag 20 juli 2009

Geocaching....

...är jag nyfiken på! Och nyfikenheten växer ju mer jag läser... Efter att ha hört min vän/kollega (Hej S!) berätta samt att jag snubblat över alltmer info kring detta, så måste det ju absolut provas på.... dvs skattjakt med GPS.

"Geocaching är en sport för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Sedan publicerar man så noggranna koordinater som möjligt, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp geocachen och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp skatten i fråga. Man kan ta ett föremål från cachen, men bara om man lämnar ett nytt. Ibland utvidgas cachen till en multicache, där man måste besöka flera olika gömställen, för att ur dessa få delar av den information som behövs för att finna slutmålet. Ibland arrangeras träffar (s.k. events) för skattsökare, där koordinaterna för platsen där man skall mötas läggs ut på samma sätt som för en vanlig gömma men med tillägget att de bara gäller ett visst datum och klockslag. "
Citat från, och läs mer på Geocaching, svensk omfattande sida med all info som behövs...

Ett av våra utflyktsmål i sommar är nämligen tänkt att bli Skäralid, ravinen i Söderåsens Nationalpark, och där kan man utöva GPS-skattjakt (GPS:en kan man hyra där..). Ska passa på att testa då! Läs mer om just rundvandringar i Skåne med GPS här!
Verkar va nåt eller hur!!?? Så har man ju nåt att göra när man ändå springer runt (läs; flanerar) där i naturen - jag är ju sån som gärna vill ha nåt att göra, ett mål. Åsså ska ju allt rapporteras på nätet vilket passar en nörd som mig...:-) Återkommer när vi testat....

tisdag 14 juli 2009

Flakfort

Piuh....skönt att komma ut till havs igen, där det åtminstone fläktade lite av båtens framfart. Tre timmar tog det väl ut till den gamla militärön, byggd under kriget, läs mer här! Ni som är uppväxta i krokarna minns säkert att man passerade ön när man färdades med Köpenhamnsbåtarna, både färjorna och flygbåtarna vill jag minnas...

Idag består den lilla ön av den väl bevarade militäranläggningen dit man kan åka på konferens och ha Fångarna på fortet t.ex. Minigolfbana och en liten butik finns också. Men framför allt är det väldigt lugnt där eftersom hamnen är ganska liten.

Dagen efter gick solen i moln, när jag passade på att ta lite foton på ön.


Sen bar det hemåt över ett hav som liknade en trögflytande grå metall, otroligt hur det kan skifta utseende. Nåt som också var kul att upptäcka var hur otroligt grunt det är i sundet, inte alls ovanligt med ett "djup" på cirka en meter. Gäller att kunna läsa sjökort. Flintrännan, som ju är utgrävd, tar de stora båtarna, men utanför den är botten allt som oftast synlig.


Japp, så var man hemma på landbacken igen. Och jag lovar - hela dagen efter gungade tillvaron på jobbet...:-)


För ja, just det... det blev ju ingen semester. Dagen efter var jag på plats igen, pga oförutsedda händelser... så kan det gå!...:-)

Foton: Sally

Hej Dragör - det var länge sen!

Så här såg båten ut förresten...

Japp, jag såg särskilt mycket fram emot att komma till Dragör... Har inte varit där sedan färjorna slutade gå vilket bör vara 9-10 år sedan. Fast det känns ÄNNU längre sen faktiskt.... För er som inte är uppväxta här så kan jag berätta att till Dragör åkte man som tonåring och ung, för att festa och handla alkoholhaltiga drycker. Hade man otur så stod en sträng tulltjänsteman i hamnen när man kom tillbaka till Malmö, och så fick man plocka fram vinaren man gömt innanför jackan och hälla ut innehållet. Hade man tur så blev det en festlig kväll. Tänk va, EN vinare.... Idag handlar det om att ta in skåpbilar.... Till Dragör turade man också och käkade middag på båten - fram och tillbaks några gånger. Eller så åkte man en dagtur och handlade mat, det var billigt där på den tiden och då hörde det till med räkmacka och citronvand (jag har aldrig gillat öl). Hollands-drop, Anthon Berg, Ragusa el Toblerone var också ett måste.Vad härligt det var!

Från Skanör till Dragör tar det typ 4 timmar vill jag minnas, och kanonväder även denna dag...
Hej Dragör!

Nånstans trodde man att Dragör blev ödelagt när färjorna försvann, men nu var där knökfullt. Vi fick leta runt i hamnen en god stund innan vi fick plats. Packat med båtar och människor, och ny caféer och matställen i hamnen.
Minns ni det här tornet? Jag kom ihåg det när jag såg det...

Och butiken på torget, som numera heter Superbrugsen. Såklart var jag tvungen att ta en tur in dit. Gågatan var sig också lik, med den svenskägda spritbutiken Lima.

I Dragör var det hett som i hel...- som vid Medelhavet så efter att ha avverkat en visit hos några släktingar som har kolonistuga i Dragör, så tänkte vi, näää.... vi dör av värmeslag om vi stannar här. Vad ska vi göra här en hel kväll....?

Det får bli Flakfort nästa....

Foton: Sally

Morgon i Skanör

Pojken och sanden
Pojken och stranden

Pojken och havet

Foton: Sally

Skanör by night

I Skanör var det just denna helgen Sillamarknad och Hamnfest.... men det var inte så himla bra tyckte jag. Hade förväntat mig massor av rökta firrar och provsmakningar och sånt... lite mer genuina grejor för ett fiskeläge, men det såldes strumpor i fempack för 100 spänn... och spunnet socker.... och så ett skränigt tivoli där en lott kostade 30 spänn. Vi gick en runda men sen var vi mest i hamnen där vi tog en grillplats i besittning.

Vädret denna helgen var suuuuper. Riktigt riktigt varmt. Folk badade till långt in på kvällen... Tog några bilder på avstånd som blev ganska trevliga (kan man säga att bilder är "trevliga"...?).
Solnedgången gick inte heller av för hackor. Observera att jag inte manipulerat med färgerna...

Sen sov jag sisådär i båten.... lider ju lite av klaustro i vissa lägen, menmen....inte värre än att jag kunde sätta mig över det.

Dan efter skulle vi styra kosan mot Dragör....

Foton: Sally

Seglatsen Malmö-Skanör

Nu har jag för första gången nånsin färdats med segelbåt. Urhärligt, även om vi fick gå för motor hela tiden pga brist på vind.

Jag checkade ut från jobbet vid lunchtid en fredag och gick på semester (trodde jag...mer om det sen) och en timme senare var vardagen ett minne blott.
Första anhalten var Skanör och dit tar det ungefär fyra timmar från Malmö. (Kör man bil tar det en halvtimme).

Bron blir man aldrig mätt på. Malmös i särklass mest fotograferade objekt, och just därför så kul att hitta lite annorlunda vinklar - som när man t.ex passerar under den.

Ni ser vattnet, va?...i princip spegelblankt...

Jag är en sann badkruka - men de andra stod på huvudet mitt ute i Öresund...

...och gillade att åka på släp efter båten.

Foton: Sally

Och sent på eftermiddagen var vi framme i Skanör...

En söndag...

...för några veckor sen, var synnerligen lyckad. M, min kompis, hade idkat intensiv övertalning i två veckor om att jag skulle göra henne sällskap på loppis, och med tanke på att semesterkassan behövde drygas ut, så okej då. Inga prylar har jag dock samlat på mig efter flytten för ett år sen, men tack vara kompisars utrensningar så kunde jag fylla bilen med allsköns grejor.

Och oj, vilken dag! Solen stekte över Drottningtorget, och det var smockat med folk och full kommers de fem timmar som vi var på plats.

Affärerna gick lysande i loppismått mätt och det var superkul alltihopa!

På eftermiddagen åkte jag och kidsen (med kids avses mina två söner, 10 och 21 år, samt 21-åringens flickvän) ner till barnafaderns båt i Limhamns Småbåtshamn där vi blev bjudna på grillat. Härlig avslutning på dagen!

Foton: Sally

lördag 11 juli 2009

Michael Jackson Tribute in Stockholm



Så grymt så det är inte klokt!!!

måndag 6 juli 2009

Hej allihopa!

Åter i rymden! Tack och lov, grafikkortet passade. Det är en pärs att vara utan dator och fem veckor eller vad det blev är lååååång tid. Men nu så.
Skulle gått på semester idag, men det hände grejor på jobbet så semestern fick vänta en vecka åtminstone. Lite konstigt att ställa om sig, tagga ner och ladda upp, och hit och dit, men när det händer grejor vill man ju va med, och jag hade inget särskilt inbokat denna veckan.
Jag har måååånga foton att leverera, och ska sätta mig första bästa kväll (inte ikväll dock) men i denna veckan blir det, för jag är så ps-sugen.

Jag återkommer alldeles strax med finfina bilder med skånska vyer, glittrande hav, somrigt Skanör och seglats till Dragör och Flakfort...ja, och så lite uppdatering kring balkonger och sånt...:-)

Ses igen tjingeling!

onsdag 1 juli 2009

Idag eller imorgon...

...landar mitt nya (läs; begagnade) grafikkort. Fick tag i ett på Tradera och...nu hoppas jag bara att det passar. Vi får väl se.

Återkommer inom kort förhoppningsvis....