lördag 15 maj 2010

Det är bara regn hos mig...

...och resten av Skåne...Hur kan det vara 26 grader i Umeå? Är inte det helt sjukt det också? Lika sjukt som att det är 9 grader här, och folk ff har sina vinterjackor och vantar när man cyklar till jobbet...? Och så står det..."Det blir ett klassiskt svenskt sommarväder, förutom längst i söder"...Det är här, det. Tradit. Man får nog börja förbereda sig mentalt på en kall semester. Och det är det värsta som kan hända eftersom jag är fullständigt beroende av vädret för att semestern ska bli lyckad....ska ju inte åka till varmare breddgrader tyvärr.
Läs mer om det svenska vädret här!

från Aftonbladet

onsdag 12 maj 2010

The Wedding Chocolate by Cloetta...Daniel & Victorias bröllops-choklad

Ajajaj....Cloetta...vad har ni gjort?
Omslaget på bröllopschokladen är för all del fint
även om jag tycker att kronprinsessan ser ovanligt mager ut om armen...

Men när man öppnar asken för att smälla i sig lite fin-choklad....
vad möts man av?


Jo, en retuscherad kronprinsessa som ser ut som för tio år sedan när hon var sjuk i anorexi.
Inte trevligt, Cloetta!
Inte trevligt alls.

lördag 1 maj 2010

Lax med sötsur sås och cashewnötter...

...är en sån där användbar rätt som ,man återkommer till gång på gång. Jag har bjudit på den till lunch...när jag haft tjejmiddag...när jag bjudit hem grannarna en vardagkväll...och dessutom haft den flera ggr till vardags.

Foton: Sally
Lägg tinade laxfileér i en form. På med thai-sås, ½-1 dl på varje filé - smaksak, strö på cashewnötter och in i ugnen. Tror jag brukar ha 175 grader ca en kvart. Serveras med ris och sallad, och med creme fraiche i vilken man rört ut lite thai-sås. Enklare kan det inte bli!

Hemma på våran gata i stan...

är det VÅR!
Det är det när plommonträden på vår gård blommar, vilket de alltid gör i månadsskiftet april/juni. Imorrn fyller min yngste elva år och precis så här brukar trädet alltid se ut på hans födelsedag. Bilden togs igår, på Valborg.
Foto: Sally