tisdag 14 juli 2009

Flakfort

Piuh....skönt att komma ut till havs igen, där det åtminstone fläktade lite av båtens framfart. Tre timmar tog det väl ut till den gamla militärön, byggd under kriget, läs mer här! Ni som är uppväxta i krokarna minns säkert att man passerade ön när man färdades med Köpenhamnsbåtarna, både färjorna och flygbåtarna vill jag minnas...

Idag består den lilla ön av den väl bevarade militäranläggningen dit man kan åka på konferens och ha Fångarna på fortet t.ex. Minigolfbana och en liten butik finns också. Men framför allt är det väldigt lugnt där eftersom hamnen är ganska liten.

Dagen efter gick solen i moln, när jag passade på att ta lite foton på ön.


Sen bar det hemåt över ett hav som liknade en trögflytande grå metall, otroligt hur det kan skifta utseende. Nåt som också var kul att upptäcka var hur otroligt grunt det är i sundet, inte alls ovanligt med ett "djup" på cirka en meter. Gäller att kunna läsa sjökort. Flintrännan, som ju är utgrävd, tar de stora båtarna, men utanför den är botten allt som oftast synlig.


Japp, så var man hemma på landbacken igen. Och jag lovar - hela dagen efter gungade tillvaron på jobbet...:-)


För ja, just det... det blev ju ingen semester. Dagen efter var jag på plats igen, pga oförutsedda händelser... så kan det gå!...:-)

Foton: Sally

Inga kommentarer: