tisdag 31 mars 2009

Fototriss; Vilken stad?

Veckans roliga Fototriss går ut på att presentera tre bilder från en och samma stad... Här kommer mitt bidrag:

Foton: Sally

Nån som har en gissning - eller rent av vet?

Kolla fler bilder på

lördag 28 mars 2009

Pris i kommande utlottning

Den här jättefina skålen från Zelected by Houze lottas alldeles strax ut här på bloggen (kolla fler bilder på hemsidan). Håll utkik!

torsdag 26 mars 2009

Kulturfyran; Just nu

Kulturfyran ställer frågan vad vi gör just nu:

1. Vilken bok läser du just nu? Ingen. Nä, faktum är, och jag har säkert skrivit det tidigare, att jag har kommit ifrån bokläsandet. Jag har ju inte haft nån lust med några känslomässiga intryck under ett tag (musik, film, böcker) och tja, på nåt sätt har jag vant mig vid det. Jag läser tidningar, men det är det hela. Sitter dessutom vid datorn tills det verkligen är hög tid att nanna kudden. Så när jag väl kommer i säng så finns det liksom varken tid eller ork för läsning. På ett sätt är det ju synd, men å andra sidan är det positivt att jag har att göra/kan fokusera på något hela kvällarna. Så struntsamma, allt har sin tid. Ge mig en bra Stephen King som jag inte läst innan så ska jag nog tusan försjunka! På tal om böcker så MÅSTE jag läsa Svensk Maffia och Snabba Cash...jag verkligen måste.

2. Vilken skiva lyssnar du på just nu eller lyssnar du mest på för tillfället? Inte mycket måste jag tillstå. MEN - betydligt mer än för ett tag sedan. Men det blir mest blandad kompott....inga hela album just nu.

3. Vad är det roligaste du ser fram emot den närmaste tiden? DET däremot, är ganska mycket. För det första ska jag jobba övertid i helgen, med andra arbetsuppgifter än mina egna, och det tycker jag ska bli kul. Jo, det är sant, det är inget skämt, jag ser verkligen fram emot jobba ihop övertidsersättningen...:-) Ska bli en ren fröjd! Och sen - om en vecka, så bär det av till Ullared med kollegor, och DET är superkul. Å, vad roligt det ska bli. Nästa helg är det även min och P:s femtonde (!) vårfest. 120 pers på lokal med fin middag och hallabaloo och skrål&skål. Och grannträff blir det på söndagen. Sen är det påsk och då blir det en massa tillfällen till samkväm, träffar med olika gäng. Sen ska jag middagsdejta med kollega...och ut och äta med en kompis...och gå på fotoförenings-möte...After Worka...och fira lillebror...ordna maskerad...springa (läs; promenera) Vårruset, och gå på dop. Det är hur mycket som helst som ska hända den närmsta tiden! Klart man inte har tid att läsa böcker då!...:-)

4. Vilken blogg läser du helst, just nu? Kolla listan i marginalen....

Titta in hos vinnaren Elina!

Titta in hos Elina - så kul att hon blev så glad för sina The Body Shop-prylar!

tisdag 24 mars 2009

Bloggtävling på kanal5.se

"Nu sätter kanal5.se igång jakten på Sveriges
härligaste inredningsbloggare!
Tillsammans med Indiska har kanal5.se dammsugit webben på bloggar med fokus på hus, hem och inredning. De har fem favoriter som nu sätts på prov. Under fem veckor ska bloggarna en gång i veckan inreda efter givna teman – green house, bjudning, ordning och reda, sovrum och vardagsrum. Till sin hjälp har de fem bloggarna egna möbler och inredningsdetaljer. Dessutom får de 5000 kronor att handla för på Indiska – pengar som de själva får fördela över de fem olika projekten.
Varje vecka redovisas veckans uppdrag i bilder, tankar bakom samt inköpslista på kanal5.se. Arbetet under veckans gång följer du såklart på de olika bloggarna. Läsarna får varje vecka vara med och påverka vem som vinner veckans utmaning genom att vara med och rösta på sin favorit.
Första omröstningen, på temat green house, startar den 30 mars någon gång under dagen. Efter att tävlingen avslutats kommer en jury bestående av representanter från Kanal 5 att utse en vinnare. Vinnaren får sedan ett åtråvärt kontrakt med Kanal 5 och blir ny stjärnbloggare på kanal5.se, som självklart blir bloggens nya hemadress. "

Av de fem finfina bloggarna är två mina favvisar sedan tidigare....nämligen Fixa&Dona samt Design- och Inredningsbloggen. Nu ska det bli jättespännande att se hur de alla handskas med uppdragen. Även de övriga tre; Flex, Hvitur Lakkris och Det stora grå huset ser finfina ut.

Läs mer om tävlingen här.

måndag 23 mars 2009

En lördag hos gamla, goa vänner

I helgen som gick gjorde vi en liten avstickare norröver, dvs körde de sex blygsamma milen till Helsingborg och gamla kompisar där. På vägen blev det obligatorisk kissepaus på Glumslövs Backar (jag vet, det är bara sex mil, men sån e jag...)...ja, inte PÅ backarna, men väl på macken. Från Glumslöv kan man också skåda Ven där ute i sundet, så även en grå dag som denna. Jag har det svårt med Ven, vill så gärna älska det för det är så vackert, men usch, vad ont det gör att tänka på någon lycklig - och olycklig - stund där. Bort, bort, bort.... Jaja....ni ser den mörka strimman där ute...
Väl i Helsingborg så landade vi i L&A:s nybyggda härliga hus i Maria Park. Jag blev genast bästis med den underbara Kaffemaskinen, som serverade mig Cappuccino hela långa eftermiddagen....

Vi fikade och pratade, pratade, pratade. Är det inte konstigt att det ska behöva gå flera år emellan varven, när vi bor så nära varandra?

En egenhändigt nischad öppen spis

Korkat värre!

Lillebror rockar loss!

På hemvägen blev det förlustelser på Max i form av snabbmat. Jag gillar Max - känns liiiite mer som en restaurang eftersom det är renare och fräschare än på McD och BK. Och personalen har hårnät - det gillar jag!

Tävling på G....

Snart, snart blir det en ny utlottning här på planeten. Den fantastiskt fina vinsten kommer denna gång från Zelected by Houze, www.zbh.se. Mer kan jag inte avslöja just nu, men håll utkik inom det närmsta...

lördag 21 mars 2009

MusikFoto; Färg

Har hittat en ny fotoutmaning med nytt tema varje vecka som jag tänkte haka på. Uppgiften är att hitta en låt/artist som knyter an till temat och dessutom komplettera detta med ett foto. På veckans temat färg var min allra första tanke Blue och därför håller jag mig till den tanken (annars snärjer jag in mig på Youtube och sen kan jag aldrig bestämma mig:-). Så varsågoda, en låt som jag lyssnade mycket på under en viss period (hela albumet egentligen)....Blue med Best in me...


Den första bilden som dyker upp i mitt huvud, vid första tonerna av Blue, väljer jag att presentera nedan. Den är en drömsekvens, som jag själv kan tolka på många olika sätt...Blue, känslan av att det inte är på riktigt, havet utanför fönstret - melankoli, förhoppningar, eller något annat?, solstrimmorna som lyser in - ensamhet eller tvåsamhet?...alla känner vi olika saker när vi ser en bild eller hör en låt...Hur tolkar ni den?

Foto: Sally

Kolla fler bidrag på

Drömmer om; Fast rumpa

Det borde ju inte vara så himla svårt att få till...

Blair's Original Death Sauce

I den amerikanska affären här i Malmö kan man köpa den starkaste sås jag NÅGONSIN smakat! Det var en tjej på jobbet som hade den med och jag smakade en mängd motsvarande knappt ett knappnålshuvud (inte de runda i plast utan de i stål) och det BRANN i min mun. En droppe motsvarande ett knapphålshuvud i plast räcker för en hel gryta. Så tillåt mig presentera...

Blair's
Original Death Sauce
Ingredienser:
habaneropeppar, vinäger, cayennepeppar, krossad vitlök, chipotlepeppar, limejuice, cilantro, örter och kryddor.
På flaskan står även "Made with great karma"...:-).
Mannen som äger företaget är minst sagt hängiven, så kika gärna in på hemsidan för Extreme Foods.
Kul-istället-för-en-blomma-present!
Så för er som like it hot - rekommenderas!

onsdag 18 mars 2009

Storskarv

Pippin i förra inlägget visade sig vara en Storskarv, vanlig och allt enligt Wikipedia men jag har minsann aldrig sett en sådan...

tisdag 17 mars 2009

På väg hem från jobbet...

...en helt vanlig tisdag.
Visst, det blåste som tusan, men det gör det ju för det mesta här i Metropolen Malmö...men solen sken och det var inte iiiiskallt, och jag behövde inte stressa utan kunde strosa hemåt...

Men vad var detta för en konstig filur? Jag kan ingenting om fåglar, men så vitt jag kan minnas har jag aldrig skådat en sån här i Malmös kanaler - så han kan inte vara malmöit....Nån som vet?

Och så en klassisk och tråkig vår-bild....:-)...

Foton: Sally

Tisdagstema; "Från sidan"

KATT-ÖGA
Foto: Sally
Kolla fler bilder på

måndag 16 mars 2009

Heminredningsparty!

Sexton pratsjuka, fikasugna, heminredningsintresserade tjejer träffades hemma hos mig för vårt livs första Heminredningsparty! Zelected by Houze heter företaget och här följer smakprov ur kollektionen...

Textilier fanns det gott om, särskilt kuddöverdrag, plädar (såväl för människor som för hundar), kökshanddukar och tallriksunderlägg. Och som här på bilden ovan, gosiga morgonrockar för de små.
Kolla de snygga servettringarna med jätte"diamanterna"....199 kr för 4 st.

Snygga krokar tycker jag! Det fina hjärtat som skymtar undertill blev också mitt, för 89 kr.

Dessa fina kronor köpte jag till mig. Två stycken för 189 kr.

Och det här häftiga fatet av svarta ringar unnade jag mig också, 199 kr kostade det.

Som värdinna får man en rabatt på det man handlar, som baseras på antalet gäster. Nåt bra och praktiskt är att jag, som värdinna, inte behöver agera mellanhand och samla in pengar, leverera varor osv. Varorna skickas nämligen hem till var och en (39 kr porto) och i maillådan landar samtidigt en faktura. Väldans bekvämt tycker jag!

VINNARE i The Body Shop-utlottningen

STORT GRATTIS TILL
ELINA

som fick den vinnande lotten bland de 123 tävlande!
(Alla bidrag numrerades och "blandades" i www.random.org.
Siffran som landade på första plats vann.)

Elina, maila mig (sally@bredband2.com) din adress
så kommer de fina prylarna som ett brev på posten!
Välkomna åter!

söndag 15 mars 2009

Det blev nåt fel med tittarnas röster...

...och det är min, i skrivande stund, fullständiga övertygelse. Något gick FEL! Och då kritiserar jag på intet sätt Malena eller hennes låt, för det är hur bra som helst, men jag anser det vara en teknisk omöjlighet att fler skulle rösta på en okänd sångerska med ohörbar text, än på Måns, Alcazar, EMD, Sarah och andra kända storfavoriter (även Heat, vi vet ju att Sverige är en rock-nation snarare än en opera-nation). Malena har förmodligen en mogen publik medan de andra nämnda har såväl unga (och de är ej att förglömma!) och gamla, en förutsättning för att få ihop det enormt höga antalet röster...

Ni såg väl hur konstigt Petra reagerade när hon läste upp poängen, redan på HEAT började publiken bua i hela Globen och Petra sneglade nervöst vid sidan av kameran (jag tror någon stod där och gjorde tecken åt henne att fortsätta)..och sen avslutar hon med "Förlåt, Sverige"....eh va? Det där hörde jag inte själv förvisso för då stod jag upp och skrek "Avbryt för guds skull, det är feeeeel!"

För det är ju fantastiskt bra av Malena att ens komma till final, men att hon skulle få flest röster, näpp, det köper jag inte!

Så här sa Petra (enl AB, men jag har för mig att de sa att Måns fick 24...):
144 p till La voix
120 till Snälla, snälla
96 till Baby goodbye
72 till Stay the night
48 till Hope & glory
24 poäng till 1000 miles
12 poäng till Moving on

Men det är ABSOLUT mer troligt att det skulle vara precis tvärtom:
144 p till Movin On
120 p till 1000 miles
96 p till Hope & Glory
72 p till Stay the Night
48 p till Baby goodbye
24 p till Snälla, snälla
12 p till La Voix

Nåt skumt är det!

Måste också bekräfta ryktena om att det var svårt att komma fram med sin röst, jag ringde ca 10-12 ggr (på Måns) innan jag slutligen kom fram.

Men fram tills dess att det hände - vad det nu var som hände - så tyckte jag att det var en kanonfinal med nio kanonlåtar (Molly och Sofia var off)! Älskar systemet med delfinaler som bidrar till detta! Många klagar på att det är så många lördagar - men titta inte då, skulle jag vilja säga! Jag tycker i alla fall det är toppen att ha en massa inbokade lördagar..:-)...

fredag 13 mars 2009

Håll utkik i helgen

Då vankas rapport från Heminredningspartyt med Zelected by House....Dragning i The Body Shop-tävlingen....Smarrigt favorit-recept....Nyknäppta bilder....Länkar till tävlingar...En och annan personlig tanke....och kanske lite annat Smått&Gott....

tisdag 10 mars 2009

Ett ljus för Susie

Drömmer om; Almirida Bay på Kreta

Satt idag på lunchen och läste Metro när jag fick syn på en synnerligen lockande rese-annons på Club Metro. I samarbete med Langley Travel erbjuds en resa till Almirida Bay på Kreta. Från 5500 för en vuxen, och vid två betalande vuxna åker ett barn under 11 år gratis!
I priset ingår
- Flyg
- Transfer
- 4-bädds rum på Langley hotell Almirida Bay
- Frukostbuffé
- Trerättersmiddagar sex kvällar i veckan
Avresa nån gång i veckorna 18-24....beställning senast 15 mars.

Kolla mer info här...

Om hotellet:
"Runt Almirida är det grönare än någon annanstans och vårt eget hotell, Almirida Bay Hotel, ligger mitt i grönskan, närmare bestämt i en olivlund, som är belägen på en höjd. Från hotellterrassen har du en berg- och havsutsikt som aldrig slutar att fascinera. Det är tyst och lugnt i området, så platsen är idealisk för dig som vill ha en skön rofylld semester, men goda möjligheter att vara aktiv när andan faller på. Hotellet är byggt i tre etapper. Den äldre delen av hotellet är byggd i traditionell kretensisk stil och de nyare delarna har en lite modernare känsla. Det underbara poolområdet stod klart 2006 och har, förutom en härligt stor pool, både bar och barnpool. De flesta rum på hotellet har terrass/balkong och/eller havsutsikt. Alla rum har TV, A/C och telefon."
Langley Travel har jag förvisso aldrig rest med men jag är ganska påläst...:-)...de som bor i mitt hus kan intyga att jag i åratal under semestern suttit på gården djupt försjunken i Langleys katalog, och framförallt drömt om Korsika....
Kanske passar detta nån av er där ute, men tänk då på att det är sista beställningsdag den 15 mars!
Ååååååååååååååå.....VILL!!!!!!

måndag 9 mars 2009

Den blivande vinnaren: Måns med Hope & Glory (akustisk)

Uppladdningen inför lördagens vadslagning har börjat!

söndag 8 mars 2009

Grått är flott

Bron är såklart ett av de mest fotade motiven i Malmö (och Torson förstås). Förra helgen tog vi lite bilder där när vi var där för rastning av barn :-)...samt så skulle jag ju skulle fota min The Body Shop-vinst.




















Foton: Sally

Nutella-snäckor...

...och kanelsnäckor och vetebröd blev det igår.


Foton: Sally

Det känns som att...

...kärleken inom mig har börjat att dö. Ger den upp till slut...?

torsdag 5 mars 2009

Heminredningsparty med Zelected by House

Om en vecka ska jag ha Heminredningsparty här hemma. Såg en annons i Sköna Hem och nappade direkt. Det låter ju hur spännande som helst! Givetvis följer rapport här på bloggen. Tills dess kan ni kolla in företagets hemsida här.

Foto från www.zbh.se

tisdag 3 mars 2009

En Utmaning

Hos Baronessan fanns en utmaning. Här kommer mina svar:

1. Vad ville du bli när du var liten?
När jag var riktigt liten ville jag bli flygvärdinna...Men när jag var 12 år såg jag en film som gav mig ett djupare perspektiv på tillvaron, den hette "Caryl Chessman - dömd att dö" (1977) med Alan Alda i huvudrollen. "Kill me if you can" var filmens orginaltitel och var en sann historia om en dömd våldtäktsman i Californien som tillbringade 12 år på Death Row innan han slutligen avrättades. Efter det var jag övertygad - Försvarsadvokat skulle jag bli...

Så här skriver en annan tittare på imdb.com, från the-land-down-under:
"I saw this movie many years ago and have been trying to find it in video form ever since. Caryl Chessman was an amazing man. He did everything he could to proclaim his was innocent, and finally got what he wanted, but too late! I found it heartwarming in that the truth will prevail even though it may come late as in the instance of Caryl, and tragic because he was an innocent man who wrongly faced the death penalty and was sent to the electric chair. It actually had me on the edge of my seat so many times as I was convinced of his innocence.Alan Alda has played some great roles in the past and after this movie and in my opinion he did the character of Caryl Chessman justice. The most memorable movie I have ever seen. I will continue to find a copy of this movie and I also want his book."
Det vill jag oxå!

2. Vad blev du?
En beteendevetare som jobbar som Analytiker inom rättsväsendet.

3. Samlar du på något?
Ja, på böcker om Malmö.

4. Vem skulle du vilja slå på käften, alt. skicka en brevbomb till? Orsak?
Too late - jag är inte så förbannad just nu att jag känner för att slåss.

5. Vem skulle du vilja krama?
Too late - jag är inte så välvilligt inställd just nu att jag känner för att kramas.

(Det skulle vara med min store pojke i så fall, som jag inte sett på två månader.)

6. Hur ofta ljuger du?
Väldigt sällan - av den oerhört enkla anledningen att när man talar sanning så har man ALLTID ryggen fri.

7. Vad var det bästa som hände i går?
Igår...hm....får minsann tänka till....minns bara att det var måndag....det bästa...Näää...Jooooooo, det var ju så roligt med alla besök till min bloggtävling!!!!!!! DET var absolut det bästa igår!!!!!!

8. "Säffle...på vägen till Provence". Är det en bra slogan?
Ja, den är nästan lika bra som "When in Skåne - don´t miss Sturup"....(förklaring: Sturup är en liten knallgul flygplats, absolut inget att se) eller gamla goa "Haur du sitt Malmö - så haur du sitt varden" (översättning: Har du sett Malmö - så har du sett världen"). Självgodhet är bland det roligaste som finns (så länge den är spelad:-). Min granne/vän sa t.ex så här när hon funderade på att börja dieta:
- Jag tycker faktiskt inte att denna kroppen passar till mitt lilla, söta ansikte...
:-)

9. Kan du jonglera med tre bollar?
Nej

10. Vad är det godaste du har i kylskåpet just nu?
Ska kolla...ojoj, det var inte så upphetsande där inte...en skål med vitlöksoliver. Det är liksom typ den eller en påse morötter. Tradit.

Foto: Sally
Varsågoda att nappa på utmaningen ni som känner er manade...

måndag 2 mars 2009

Runaways...världens första riktiga tjejrockband!

Minns ni dem? Världens första riktiga tjejrockband! Jag gick i mellanstadiet och tyckte att de var såååååå tuffa. Det var de ju också - iaf alla fall jämfört med mig...:-).
Hittade en film från -77 på Youtube med låten Queens of Noise....
Visst är de lite föregångare till Sahara kan man säga..?!

söndag 1 mars 2009

Kusmi-kväll i Lund

Följande står att läsa på
KUSMI TEA och Tehuset JAVA i Lund
bjuder dig och en vän på Kusmikväll!

Måndagen den 9:e mars kl 19:30 är du och en vän hjärtligt välkomna till Tehuset Java på Västra Mårtensgatan 8A i Lund. Från Kusmi i Paris kommer Alexandra Lecante till oss och berättar om deras teer och historien bakom succén. Du får även smaka Kusmis nyheter och givetvis får du en härlig "goodiebag" med dig hem!
Anmäl er på:info@tehusetjava.se


************

Så spännande! Då kanske jag äntligen får tillfälle till en provsmakning. Har läst så mycket om det så nu är jag rejält nyfiken. Har du provat?

Fototriss; Bokstaven F

Temat som gäller är en Bokstavstriss. Detta innebär att alla de tre olika motiven ska börja på samma bokstav. F eller T är de begynnelsebokstäver som gäller (som i FotoTriss...)...och jag har valt bokstaven F...
F som i Flaggor

F som i Fält

...och F som i Fyrtorn

Foton: Sally

Kolla mer på