onsdag 6 maj 2009

Ministerbesök

Ministerbesök hade vi på jobbet, och vad bjuder man på då? Jo, idel skånskt såklart! Kulkul att planera lunch för gäster utombys-ifrån...

Suveräna festfat från Ingelsta Kalkon med cevapcici, pastrami, korvar, olika skinkor, marinerad vitlök och tomat, grönsaker, ostar och exotisk frukt serverades med pastasallad och potatissallad. Detta sköljdes ned med cider från Kiviks Musteri, samt med Ramlösa...












Till kaffet serverades spettkaka, eller spiddekauga... Finns det en vackrare, festligare kaka??! I vår familj, som i så många andras, är den ett absolut måste på alla större kalas, studentskivor osv. Och antingen älskar man den eller tycker illa om den (smaken alltså - utseendet kan ingen klaga på). Själv älskar jag den - kan äta hur mycket som helst. Och ministern - jojomen, hon gillade den också... Småkakorna var såklart från konditori.

Foton: Sally

Spettkaks-såg är ju ett måste i varje välutrustat skånskt hem (hihi...) dvs som mitt, eller vadå...:-)... Jo, men allvar, för annars kan man inte skära ut de små fönstren. En eller två svenska flaggor är inte fy skam heller att köra ner i mitten... När det är någon som ska firas så kan man dessutom ha en kant upptill på spettkaka där festföremålets namn skrivs i glasyr, samt kanske en datum. Aj lajk ö lot!