tisdag 9 december 2008

Recept på Mandelskorpor med Saffran

De blev hur lyckade som helst! Jag var ju tveksam när jag såg smeten smälta ut i ugnen, men det blev bra till slut. Och gott. Och vackert.

Jättegod, jättekladdig smet...

Så här lyder receptet:
2 ägg
1,5 pkt saffran
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Hacka mandeln grovt.
Vispa saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör samt socker till porös smet.
Blanda i hackad mandel, mjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig smet.
Fördela tre längder på plåt.
In mitt i ugnen 200 grader i 15 min.
Svalna något, skär sneda bitar ca 2 cm.
Torka mitt i ugnen i 75 grader 1 timme.
(Efter en timme i ugnen stängde jag av värmen men lät skorporna stå kvar över natten...)

Mums!


Foton: Sally

Inga kommentarer: